Rollade met cranberry s en noten

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees in de lengte in, maar niet helemaal doormidden. Klap het vlees open, druk het iets platter met een plank of deegroller en bestrooi met de helft van de tijm, zout en peper. Meng de appelblokjes met het citroensap, de cranberry’s, de noten, het paneermeel, zout en peper. Schep de vulling op de varkensfilet en houd aan de uiteinden een klein stukje vrij. Klap het vlees dicht en bind het vast met keukengaren. Bestrooi de buitenkant met de rest van de tijm, zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de rollade in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Leg het vlees in een ovenvaste braadpan of ovenschaal, zet deze in het midden van de oven en laat 35-40 minuten garen. Bedruip de rollade af en toe met wat braadvocht. Lekker met geroosterde krieltjes en spruitjes.
  • 2 Geroosterde krieltjes: kook krieltjes met schil 3-4 minuten voor. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 eetlepel gehakte rozemarijn. Zet de krieltjes tegelijk met de rollade in een aparte lage ovenschaal in de oven.

Rollade met cranberry s en noten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept