Bietensalade

6
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappel met de biet, appel en augurk. Schep de dressing er luchtig door. Serveer de salade op blaadjes sla en bestrooi met de blokjes feta. Maak wijzers van de forel en garneer de salade met de bieslook.
  • 2 Deze bietensalade wordt nog lekkerder wanneer je de bietjes eerst poft in de oven: verwarm de oven voor op 180°C. Leg 4 in parten gesneden bietjes met schil in een ovenschaal. Meng er 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker en 1 eetlepel balsamicoazijn door en zet circa 40 minuten (of tot de schil iets verschrompelt) in de oven. Laat de bietjes afkoelen en pel ze.

Bietensalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met walnoten
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lekkerbekjes met bietensalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met walnoten
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lekkerbekjes met bietensalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept