Uienbeignets met muntdip

3
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep de uienringen in een vergiet, bestrooi met 1 theelepel zout en schud dit erdoor. Laat circa 15 minuten staan. Meng de ingrediënten voor de muntdip en breng op smaak met zout en peper. Zet apart. Spoel de uienringen af en druk het overtollige vocht eruit. Verhit de frituurolie tot 180°C. Meng de uien in een kom met de koriander, komijn, kurkuma, rode peper en bakmeel. Vorm er 12-15 ronde beignets (ter grootte van een golfbal) van. Frituur deze in porties van 4-5 stuks goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm. Serveer met de muntdip en eventueel met partjes citroen.
  • 2 Naast beignets is het ook heel lekker om zelf gefrituurde uienringen te maken (zie foto op pagina 45). Wentel de ringen van 2 uien eerst door 1 losgeklopt eiwit en daarna door 4 eetlepels bloem, zout en peper. Frituur de uienringen in olie van 180°C in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Uienbeignets met muntdip is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met zomergroenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mango-muntdip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mora Chick-Ins met mango-muntdip en uienraita
20 min Voorgerecht
Bekijk recept