Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappels met de bleekselderij in 15-20 minuten gaar. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de speklapjes goudbruin. Voeg de stroop en 150 ml water toe en laat de saus op een lage stand inkoken. Giet de aardappels en bleekselderij af. Stamp ze met de melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de appelblokjes erdoor. Serveer de speklapjes met stroopsaus op de stamppot.
  • 2 Kies eens voor knol- in plaats van bleekselderij. Vervang de mosterd door 1/2 eetlepel kerriepoeder.

Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bento: Rijstrolletjes
Bijgerecht
Bekijk recept
Zo­mer­s­tamp­pot & zoe­te spek­jes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van spruitjes
Bijgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met geroosterde cherry trostomaatjes
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Bleekselderijstamppot met appel en noten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept