Bloemkoolschotel met ham en kaas

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in de ovenschaal en giet de saus eroverheen. Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • 2 In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.

Bloemkoolschotel met ham en kaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Bloemkoolschotel met zalm
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolschotel met cashewnoten
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde bloemkool met paprika en ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolschotel
30-60 min -
Bekijk recept