Witlofsalade met karamelappel en fricandeau

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter met de suiker tot deze karamelliseert en schud een beetje met de pan om de suikerkristallen gelijkmatig te laten smelten. Voeg voorzichtig de appels en een snufje zout toe. Schud de appels een paar minuten om in de karamel tot ze glanzen en warm zijn, maar nog wel stevig. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Snijd de stronkjes van de witlof en maak de blaadjes los. Leg ze samen met de waterkers in koud water. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de witlof en waterkers goed uitlekken en droog eventueel na. Schep de dressing door de blaadjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de fricandeau erover en leg de lauwwarme karamelappels erop. Maal er nog wat peper overheen.

Witlofsalade met karamelappel en fricandeau is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met warme geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapjes met witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met witlofsalade en honingmosterddressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept