Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk lichtjes met boter. Leg hier een vel bovenop en bestrijk ook met boter. Hak 2 takjes dille fijn en strooi over het deeg. Maal er wat zout en peper over. Bedek vervolgens met de laatste 2 vellen filodeeg en bestrijk deze ook met boter. Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  • 2 Roer de mascarpone los met de citroenrasp en -sap. Leg op elk bordje een stukje filodeeg en schep hierop een dot mascarpone. Verdeel de zalm erover en bestrooi met wat dille. Leg de laatste stukjes filodeeg er als een dekseltje op of ertegenaan. Serveer direct.

Tompouce van filodeeg met gerookte zalm is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Paddenstoelen-tompouce
25 min Voorgerecht
Bekijk recept