Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de varkenshaasjes met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en de boter en bak hierin het vlees in circa 15 minuten rondom goudbruin. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk de wijn en fond bij het braadvet en kook zachtjes in circa 10 minuten in (zie ook Over Koken, pagina 25). Voeg de room en mosterd toe en verwarm zonder te koken. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de mosterdsaus. Lekker met aardappelpuree of rijst en broccoli.
  • 2 • Serveer er gebakken oesterzwammen of kastanjechampignons bij, bestrooid met kerriepoeder. • Verpak de varkenshaas in bacon en rooster het vlees in de pan of in de oven, samen met cherry-/kerstomaatjes. • Lekker met groene asperges, bestreken met wokolie en geroosterd in een grillpan, en gedroogde tomaten op olie. • Voeg gebakken blaadjes salie en geroosterde plakken sinaasappel toe.

Varkenshaasje met mosterd-roomsaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept