Geglazuurde sinaasappelcake

8
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de amandelen met de suiker, vanillesuiker en een flinke snuf zout fijn in een keukenmachine. Snijd de sinaasappel met schil in vieren en verwijder de pitjes. Voeg de sinaasappelkwarten toe aan de amandelen en maal helemaal fijn. Voeg de boter toe en mix erdoor. Doe al kloppend de eieren erbij en als laatste het bakmeel tot alles goed en luchtig is vermengd. Schep het cakebeslag in de cakevorm. Schud zacht met de vorm om grote luchtbellen te voorkomen en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar (controleer met een prikker in het midden van de vorm). Laat afkoelen en haal uit de vorm. Zet de cake op een rooster of schaal. Roer de poedersuiker los met het sinaasappelsap (of de likeur) tot een vloeibaar, glad glazuur. Giet het glazuur over de cake en laat uitharden. Bestrooi met de sinaasappelzest.

Geglazuurde sinaasappelcake is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde sinaasappelcake met karamel
65 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoen-sinaasappelcake
20 min Gebak
Bekijk recept
Sinaasappelcake met chocolade
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Geglazuurde (kerst)koekjes
30 min Gebak
Bekijk recept
Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Delia Smith's geglazuurde laagjestaart met lemon curd
1uur- Gebak
Bekijk recept
Aardbeientompouce
25 min Nagerecht
Bekijk recept