Boeuf Stroganoff met aardappelkoekjes

4
145 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 2 eetlepels van de olie. Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en paprikapoeder en bak dit in porties om en om bruin. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los. Fruit de uien circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en roerbak een paar minuten. Giet de bouillon en wodka erbij en laat op een hoge stand even koken. Zet de warmtebron lager en voeg het vlees weer toe. Laat het vlees met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven. Kook intussen de aardappels in de schil in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Pel de aardappels en rasp ze grof. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en schep de bieslook erdoor. Kneed met vochtige handen koekjes van het aardappelmengsel en leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de champignons op een hoge stand bruin. Voeg ze toe aan het vlees en roer de zure room en mosterd erdoor. Stoof nog circa 30 minuten op een lage stand zonder deksel op de pan. Bak intussen de aardappelkoekjes in de rest van de olie om en om goudbruin en houd ze warm in de oven. Serveer ze bij het vlees.

Boeuf Stroganoff met aardappelkoekjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met Ardense ham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met chutney
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-strokoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept