Scones van zoete aardappel met paddenstoelen

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de aardappelblokjes op met water en zout en kook ze gaar. Giet af en pureer. Laat afkoelen. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en voeg een flinke snuf versgemalen peper, een snuf nootmuskaat en de gedroogde kruiden toe. Klop in een andere kom de melk met de boter door elkaar en roer de aardappelpuree erdoor. Voeg het gekruide bakmeel toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat even rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik en snijd of steek er 8 gelijke ruiten of cirkels uit. Leg ze op de bakplaat, steek in elke scone een blokje kaas en leg er wat tijm op. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten bruin en gaar. Verhit voor de topping de boter en fruit hierin de sjalotten een paar minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak een paar minuten op middelhoge stand. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit intussen de olie in een hoge pan, verdeel de peterselie in kleine roosjes en frituur deze heel kort. Schep de peterselie uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

Scones van zoete aardappel met paddenstoelen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept