Cupcake met citroenglazuur en cream-cheesetopping

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer 3 eetlepels van de poedersuiker los en voeg beetje bij beetje het citroensap toe tot een zachte, witte en smeuïge pasta ontstaat. Lepel dit over de cakejes en laat het opstijven. Roer de boter met de rest van de poedersuiker en citroenschil zacht en romig met een elektrische mixer en meng de roomkaas er goed door. Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie rozetten op het glazuur. Laat in de koelkast een half uurtje opstijven.
  • 2 Vervang voor een roze glazuur het citroensap door cranberry- of frambozensap of gebruik kant-en-klaar roze glazuur. En vervang de citroenschil in de topping door een theelepel frambozen- of kersenjam. Vervang voor een mokkaglazuur het citroensap door sterke, koude oploskoffie en vervang de citroenschil in de topping door een theelepel oplos koffiepoeder.

Cupcake met citroenglazuur en cream-cheesetopping is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Marsepein worteltjes
- 10 min-
Bekijk recept
Hartige cupcake met peterseliecrème
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept