Geroosterde varkensfilet met sinaasappel en broccoli

4
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng sinaasappelsap, rodewijnazijn of citroensap, zout, peper en 2 gehakte teentjes knoflook door elkaar. Bestrijk de filetlapjes met dit mengsel en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen. Meng de peterselie met de geraspte schil van een halve citroen en de rest van de knoflook. Zet dit afgedekt in de koelkast. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Bak de aardappelplakken goudbruin in de olie. Kook intussen de broccoli. Verhit een grill- of koekenpan. Neem het vlees uit de marinade en rooster of bak het 5 minuten per kant. Laat de marinade in een ander pannetje een beetje inkoken. Giet over het vlees en bestrooi het vlees met het peterseliemengsel. Serveer met de gebakken aardappels en de broccoli. Garneer met de citroenpartjes.
  • 2 Vervang varkensfiletlapjes door karbonade en rooster of bak deze 8 minuten per kant.

Geroosterde varkensfilet met sinaasappel en broccoli is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept