Abrikozentaartje met custardsaus

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 bakplaat met bakpapier
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Schep in het midden van elk rondje een beetje sinaasappeljam. Maak hierop een waaier van de partjes abrikoos en bestrijk de randjes van het deeg met een beetje van de eidooier. Bak de taartjes in circa 15 minuten onder in de oven gaar en goudbruin voor een krokante bodem. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Breng ondertussende melk met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook en laat een paar minuten trekken. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan en blijf op de laagste stand over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat. Leg de abrikozentaartjes op borden en giet er een paar lepels van de custardsaus bij.

Abrikozentaartje met custardsaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-rozijnenflensjes Met Custardsaus
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ricotta-tiramisu
20 min Nagerecht
Bekijk recept