Geroosterde kip met sinaasappel en zoete aardappel

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Spoel de kip van binnen uit en dep goed droog met keukenpapier. Doe de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of vijzel en maal tot een fijn mengsel. Wrijf hiermee de kip van binnen en van buiten in en leg de kip in een ovenschaal. Laat afgedekt een halve dag marineren. Verwarm de oven voor op 150°C. Schik de parten aardappel, kaneelstokjes en sinaasappelparten om de kip en giet het sinaasappelsap erbij. Rooster de kip onder in de oven in circa 1,5 tot 2 uur bruin en gaar. Bestrijk de kip af en toe met wat sap uit de schaal. Snijd de kip in stukken en serveer met de aardappels en saus.Als er ergens veel vitamine C in zit dan is het wel in citrusfruit. In een sinaasappel zit maar liefst zes keer zoveel vitamine C als in een appel. Ook citroenen, grapefruits en mandarijnen bevatten heel veel vitamine C. En dat is wel handig in deze gure wintermaanden, want vitamine C helpt de weerstand op peil te houden.

Geroosterde kip met sinaasappel en zoete aardappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept