Aspergecr mesoep

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.
  • 2 Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe. Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjes­loof en partjes citroen er apart bij.
  • 3 Vervang de bosui door fijngesneden prei.

Aspergecr mesoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Champignon-crèmesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tamarillocrèmesoep
Bekijk recept

Gegratineerde kipfilet in aspergecrème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel zalm met aspergecrème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergecrème met witte en groene asperges
15 min
Bekijk recept
aspergecr'emesoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept