Italiaanse mosselen

4
20 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Controleer de mosselen: gooi mosselen die kapot zijn of na een flinke tik niet sluiten, weg. Verhit intussen in een ruime mossel- of soeppan de olijfolie.
  • 2 Fruit de fijngehakte teentjes knoflook 1 min. Schep de Italiaanse roerbakmix erdoor en bak 2 min. Voeg de droge witte wijn, de tomatenblokjes en zout en peper naar smaak toe. Leg de mosselen erop en kook ze in 6-7 min. gaar, of tot alle mosselschelpen openstaan.
  • 3 Gooi dichte schelpen weg. Bestrooi de mosselen met een handvol verse basilicumblaadjes en serveer met de ciabatta met groene pesto.

Italiaanse mosselen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept