Mediterrane uienplaattaart met ansjovis

4
50 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de uienringen 6-8 min. zonder ze te laten kleuren. Draai het vuur laag en smoor de uien in nog 15 min. zacht. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 2 Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde of ovale lap met een doorsnede van ca. 30 cm. Leg het deeg op de beklede bakplaat.
  • 3 Verdeel de uien gelijkmatig over het deeg. Leg de paprika en de cherrytomaatjes met het snijvlak naar boven op de uien. Verdeel de ansjovisfilets over de plaattaart; snijd of scheur ze eventueel eerst in 3 stukjes.
  • 4 Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in stukken en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer eventueel met een frisse bladsalade.

Mediterrane uienplaattaart met ansjovis is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept