Sinaasappelcouscous met kabeljauw en venkel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in het midden van de oven.
  • 2 Boen ondertussen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil met een scherp mes van alle sinaasappels de witte schil. Snijd de partjes tussen de vliezen uit, vang het sap op.
  • 3 Los het bouillontablet op in het kokend water. Doe de couscous met de helft van de rest van de olie, het sinaasappelrasp en de Italiaanse kruiden in een schaal en schenk de bouillon erover. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
  • 4 Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de peterselie fijn. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  • 5 Verhit de rest van de olie in een pan en bak de venkel 6 min. op middelhoog vuur. Schep de couscous in een schaal. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de helft van de peterselie toe. Verdeel de vis in stukken en verdeel over de couscous. Garneer met de rest van de peterselie en eventueel wat venkelgroen.

Sinaasappelcouscous met kabeljauw en venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinaasappelcouscous met muntdressing
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcouscous met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees met sinaasappelcouscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcouscous
20 min Voorgerecht
Bekijk recept