Orecchiette met sardines

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 25 ml kookvocht per persoon op.
  • 2 Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Laat de sardines uitlekken, maar vang
  • 15 el olie per blikje op. Verwijder de graatjes van de sardines en snijd de vis in stukken. Snipper de uien.
  • 3 Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel en rozijnen toe en bak 2 min. Voeg de helft van de sardines, de chilivlokken en 25 ml kookvocht per persoon toe en breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 5 Schep ondertussen de pasta door de venkelsaus en voeg de rest van de sardines toe. Snijd de dille en garneer de pasta met de pijnboompitten en dille.

Orecchiette met sardines is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwiches met rillette van sardines
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept

Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli)
30 min-
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige quinoa ontbijtsalade
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept