Aardappelsalade met rucola en kapperappeltjes

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook ze in 15 min. gaar.
  • 2 Laat ondertussen de kapperappeltjes uitlekken, maar vang 2 el vocht per potje op. Verwijder het steeltje van de helft van de kapperappeltjes en snijd deze appeltjes fijn.
  • 3 Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de fijngesneden kapperappeltjes, het opgevangen vocht, het sinaasappelrasp en -sap, de mosterd en olie tot een dressing.
  • 4 Meng de dressing door de aardappelen en laat 5 min. op een platte schaal afkoelen. Schep de rucola erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de hele kapperappeltjes.

Aardappelsalade met rucola en kapperappeltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd
15 min
Bekijk recept
Pollo alla cacciatora con patate gratinate (Jagerskip met gegratineerde aardappel)
1 uur-
Bekijk recept
Kip tonato met cherrytomaatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsalade met spekjes en paprika
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept