Gino D'Acampos pasta met aubergine en tomaten-knoflooksaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de basilicumblaadjes fijn. Halveer de romatomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kwarten. Breng het water met het bouillontablet in een grote pan aan de kook. Snijd van de aubergines aan beide kanten een plakje van 1 cm af (met het groen). Snijd elke aubergine in blokjes van 3 cm.
  • 2 Kook de aubergineblokjes 8 min. op laag vuur in de bouillon. Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Druk als de blokjes koud zijn zo veel mogelijk water eruit.
  • 3 Pers de knoflook. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze in 5 min. rondom bruin. Roer af en toe met een houten lepel; dat is zachter voor de ingrediënten en je pan. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat de saus op halfhoog vuur 15 min. pruttelen. Roer af en toe. Voeg het basilicum en de stukken tomaat toe en laat de saus nog 10 min. pruttelen. Roer de saus om de paar minuten door.
  • 4 Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Rasp de kaas. Schenk de saus over de pasta. Roer alles 15 sec. rustig door elkaar, zodat de smaken zich mengen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer direct.

Gino D'Acampos pasta met aubergine en tomaten-knoflooksaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept