Bananenbroodpudding met yoghurt

4
30 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de eieren, een vierde van de basterdsuiker en twee derde van de yoghurt, water en kaneelpoeder in een grote kom door elkaar. Scheur het brood in stukken en dompel het onder in het yoghurtmengsel tot het in circa 5 minuten helemaal volgezogen is. Pel de bananen en snijd de helft in grove stukken. Kneed de stukken banaan en een snufje zout door de broodpap maar maak het niet te fijn. Vet de aluminiumbakjes in met olie en bestrooi met de helft van de resterende basterdsuiker. Snijd de resterende banaan in de lengte doormidden en leg ze in de vorm. Snijd de boter in blokjes en verdeel de helft over de bodem van de vorm. Schep de helft van de broodpap met banaan erover, verdeel de rest van de boter en suiker erover en schep het laatste gedeelte broodpap erop. Bak de broodpudding 25-35 minuten in de oven. Haal de broodpudding uit de oven en laat omgekeerd afkoelen.
  • 2 Serveer de broodpudding met de overgebleven yoghurt.

Bananenbroodpudding met yoghurt is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Bananenbroodpudding
60 min Nagerecht
Bekijk recept