Kapsalon deluxe (met eend en aardappel)

4
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en halveer de knoflook en breng in de kalfsfond aan de kook. Tourneer de aardappels (snijd in een mooie vorm) en kook ze in circa 8 minuten op laag vuur gaar in de kalfsfond. Verwarm een koekenpan. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in en bak krokant op de vetkant. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Draai de eendenborstfilets om, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bak circa 2 minuten. Zet het vuur uit en laat de eend afkoelen. Smelt boter in een koekenpan, voeg pesto en anijschampignons toe en smoor de anijschampignons in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verwarm de grillstand van de oven voor op de hoogste stand. Snijd de gepofte paprika in reepjes. Snijd de sinaasappelspartjes eruit. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla ragfijn. Snijd de komijnekaas in repen. Leg een laagje van de sla in elk schaaltje. Verdeel de paprika, sinaasappel, ui en anijschampignons erover. Druppel de dressing eroverheen. Schep er pommes fondant op (let op dat je niet per ongeluk de knoflook erbij legt). Leg hierop de komijnekaas en gril kort tot de kaas is gegratineerd. Trancheer de eendenborstfilets en verdeel over of bij de kapsalon.

Kapsalon deluxe (met eend en aardappel) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kapsalon ‘gezond’
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patatje kapsalon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
De gezonde "kapsalon".
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept