Notengebakjes

4
1 uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een kuiltje in de bloem en strooi zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, poedersuiker en eidooier. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg. Zet de beklede bakvormpjes in de koelkast tot verder gebruik.
  • 2 Verwarm de oven voor 180 ºC. Maal voor de frangipane de amandelen zeer fijn met de suiker. Roer de zachte boter erdoor en voeg de eieren toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de deegbodems. Bak de bodems in circa 25 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster de amandelen, pecannoten, hazelnoten en walnoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen.
  • 4 Klop de boter luchtig, voeg de hazelnootpasta toe en klop goed door tot een egale crème. Schep de chocoladehazelnootcrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine rozetten crème op de gebakjes en verdeel in het midden de gebrande noten en de pistachepitten. Bestrooi met poedersuiker.

Notengebakjes is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker