Thaise gewokte mosselen
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
30 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
24Kitchen
print
Ingrediënten
100 g rijstnoedels
2 kg mosselen
3 cm gember
1 stengel citroengras
zonnebloemolie
1 kippenbouillonblokje
250 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 winterpeen
1 rode paprika
100 g diepvriesdoperwten
sesamolie
100 g cashewnoten
wok
rasp
Bereiding
Breng water aan de kook.
Leg de rijstnoedels in een kom en schenk het hete water eroverheen. Laat de noedels circa 10 minuten wellen en vervolgens uitlekken.
Was de mosselen in een ruime bak met stromend water. Controleer of de mosselen allemaal goed gesloten en heel zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de gember in plakjes.
Kneus het citroengras en leg er een knoop in.
Verhit een scheut arachideolie in een wok en wok de mosselen op hoog vuur tot de mosselen open staan.
Voeg het citroengras, gember en de kurkuma toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het kippenbouillonblokje, kokosmelk en een scheutje water toe en kook de mosselen circa 7 minuten tot ze gaar zijn.
Schil en rasp de winterpeen grof.
Halveer de rode paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in gelijke blokjes. 1
Ontdooi de doperwten eventueel onder warm water en laat uitlekken. 1
Meng de paprika’s, doperwten en de wortel door de rijstnoedels. Breng op smaak met een klein scheutje sesamolie, een beetje zout en versgemalen peper. 1
Serveer de Thaise gewokte mosselen met de rijstnoedelsalade en bestrooi de salade met cashewnoten.
Thaise gewokte mosselen is een recept van
24Kitchen
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen met mieriksworteldip »
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus »
Soep met bier en mosselen »
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst »
Oesters in bieslookvinaigrette »
Oosterse rijstschotel met makreel »
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten »
Milde thaise varkensvleescurry »