Sajoer Lodeh van oma Irma

6
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de runderbouillon in een hapjespan. Snijd de rode pepers in schuine stukjes. Pel en snipper het ui fijn. Pel, snijd en maal de knoflook in de vijzel fijn. Voeg de rode pepers, ui en knoflook toe aan de bouillon. Snijd de tahoe en laos in blokjes. Meng de tahoe, laos en trassi met het mengsel in de pan. Roer het geheel goed door. 
  • 2 Snijd de petehbonen in kleine stukjes. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de petehbonen circa 3 minuten aan.
  • 3 Voeg de petehbonen, daun salam, ketoembar, djinten, kemirinotenpasta en suiker toe aan het mengsel in de hapjespan. Roer het geheel goed door. Doe de deksel op de pan en laat circa 15 minuten sudderen.
  • 4 Verwijder de uiteinden en snijd de sperziebonen in 3 stukken. Snijd de spitskool in grove stukken en verwijder het stronkje. Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Blancheer de sperziebonen circa 3 minuten in de kokende bouillon. Schep de sperziebonen uit de bouillon en meng ze met het mengsel in de hapjespan.
  • 5 Blancheer de spitskool in circa 1,5 minuten in de kokende bouillon. Meng de spitskool, gula djawa en santen met het mengsel in de hapjespan. Laat het geheel ongeveer 1,5 minuut koken. Niet te lang anders kan de santen gaan schiften. 

Sajoer Lodeh van oma Irma is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ajam ketjap pedis van oma Irma
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade Irma
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Sajoer tofu en boontjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met gesmoorde paksoi en rijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ayam Betawi (kip in ketjap) met Sajoer Bajem
15 min-
Bekijk recept