Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de zonnebloemolie in een (frituur)pan voor op 150 °C. Rooster 100 gram sesamzaad circa 3 minuten in de oven en gebruik deze zaadjes om te garneren. Rooster de rest van het sesamzaad, anijszaad en venkelzaad circa 3 minuten in de oven. Laat afkoelen en maal met een koffiemolen helemaal fijn. Verwarm de honing met de helft van het oranjebloesemwater om de gebakken shebekia’s in te weken.
  • 2 Meng de bloem met de gemalen zaadjes, kaneelpoeder, gist, bakpoeder en het zout.
Voeg de rest van het oranjebloesemwater, azijn, zonnebloemolie en het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel en droog deeg. Snijd het deeg in dunne plakken en haal het deeg een aantal keer door de pastamachine. Begin met de grootste stand en zet de machine steeds een standje kleiner zodat het deeg mooi dun wordt. De plak moet circa 2 millimeter dun zijn. Snijd met een gekarteld wieltje vierkantjes van 4 bij 5 centimeter van het deeg.
Snijd het vierkantje  5 keer in op circa een halve centimeter van de randjes zodat alles aan elkaar blijft. Pak het deegplakje op en vouw de randjes om en om. Frituur de shebekia’s tot ze een klein beetje gekleurd zijn, haal ze uit de olie en week ze meteen in het warme honing-oranjebloesemwater.
Haal de shebekia’s eruit, leg in een vergiet of zeef en bestrooi met een beetje geroosterd sesamzaad. Laat de overtollige honing eraf lopen. 

Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
2 uur-
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Pistache merengue, yoghurt en vijgentruffel
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Meghli (Libanese pudding)
75 min
Bekijk recept