Krokante kipfilet met aardappel-knolselderijpuree

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snijd de knolselderij en aardappels in blokjes.
  • 2 Breng de melk met de knolselderij, aardappels, een beetje zout en versgemalen peper aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Snijd de kipfilets in 4 gelijke porties en leg tussen plasticfolie. Sla de kipfilets voorzichtig plat met een pannetje.
  • 4 Kluts de eieren in een diep bord.
  • 5 Verdeel de bloem over een bord.
  • 6 Verdeel de panko over een bord.
  • 7 Wentel de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door de panko.
  • 8 Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom in circa 7 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Snijd de witlof doormidden, verwijder de kern en snijd de witlof in reepjes. 1
  • 0 Snijd de appel met schil in reepjes. 1
  • 1 Pluk en snijd de munt in reepjes. 1
  • 2 Meng de witlof met de appel, munt, Rasp en sap van een halve sinaasappel en de yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 1
  • 3 Giet de knolselderij met aardappels af maar bewaar het kookvocht. Stamp het geheel fijn met een pureestamper en maak smeuïg met een beetje kookvocht. 1
  • 4 Schep de knolselderij-aardappelpuree op bord en leg de krokante kipfilet erop. Serveer de salade ernaast.

Krokante kipfilet met aardappel-knolselderijpuree is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met bloemkool op aardappel-knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in pecannotenkorstje met knolselderijpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept