Boerenkool-spruitjesstoof

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Snijd de rode peper in dunne ringen.
  • 4 Pluk en snijd de salie in dunne reepjes.
  • 5 Verwarm voor de boerenkool-spruitjesstoof 50 gram boter in een hapjespan en fruit de knoflook, peper en de salie circa 2 minuten op middelhoog vuur.
  • 6 Scheur de gewassen boerenkool in grove stukken en verwijder de harde steel en nerf uit het midden.
  • 7 Snijd de kontjes van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en snijd de spruiten
  • 8 Voeg de spruiten en boerenkool toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Blus het geheel af met water en stoof in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • 9 Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn met een pureestamper. Voeg de resterende boter en een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en breng de puree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 1
  • 0 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. 1
  • 1 Schep aardappelpuree in het midden van een bord en maak er een kuiltje in. Leg daarbovenop wat boerenkool-spruitjesstoof. Rasp er Parmezaanse kaas over en bestrooi met pijnboompitten.

Boerenkool-spruitjesstoof is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spruitjesstoof met paddenstoelen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept