Visburgers met rode uicompote en Joppiesaus

2
2 uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen doormidden en dan in repen. Was de zoete aardappel en snijd in lange plakken (door te wassen, kun je de schil eromheen laten, anders zoete aardappel eerst schillen). Kneus de knoflook door er met de platte kant van een mes op te slaan. Leg de groente in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en hussel de groente erdoor. Bak circa 30 minuten in de oven.
  • 2 Verlaag de temperatuur van de oven als de groente klaar zijn naar 180 °C. Pel de uien en snijd in hele ringen. Meng de uien en meng met appelciderazijn, zonnebloemolie, kristalsuiker en breng op smaak met zout en peper. Bak circa 40 minuten in de oven.
  • 3 Pel en snipper de ui. Meng de fijngesnipperde ui met mayonaise, ketchup, currypoeder, paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng het chilipoeder door de panko of het paneermeel. Snijd de vis in repen en breng op smaak met zout en peper. Breek de eieren in een kom en klop los. Vul 3 diepe borden: de eerte met bloem, de tweede met de losgeklopte eieren en de derde met de chili-panko of het paneermeel. Druk het paneer goed aan. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de vissticks in circa 4 minuten om en om goudbruin. Laat de vissticks uitlekken op keukenpapier. Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster beide helften in een koekenpan. Besmeer de onderste helft royaal met Joppiesaus, beleg met visburger, dan de gegrilde groenten en dan de rode ui-compote.

Visburgers met rode uicompote en Joppiesaus is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oudjaarrecept Amsterdamse Boerenkoolstampot
30-60 min -
Bekijk recept

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fishburger and chips
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwburger met mosterdmayonaise
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept