Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
3
sterren op basis van
1
stem(men)
person
4
timer
30 min-
restaurant
Lunchgerecht
link
24Kitchen
print
Ingrediënten
75 ml karnemelk
1 el honing
0.5 el grove mosterd
6 grote frambozen
50 ml olijfolie
1 sjalot
3 takjes citroentijm
50 g walnoten
4 voorgekookte aardappels
200 g oude Texelse boerenkaas
1 granaatappel
50 g lamsoor
0.25 venkel
8 radijsjes
0.5 kropsla
0.5 bakje tuinkers
1 grote weckpot
serveerschaal
Bereiding
Doe voor de dressing de karnemelk met de honing, mosterd, frambozen en de olijfolie in een kom. Plet de frambozen en roer alles goed door elkaar. Pel en snipper het sjalotje fijn en meng door de dressing. Ris de citroentijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Doe een laag dressing in de weckpot. Snijd de voorgekookte aardappels in vieren. Leg ze voorzichtig op de dressing. Breek of hak de noten in grove stukken en verdeel ze over de aardappels. Snijd de kaas in grove stukken en breek ze daarna nog in kleinere stukjes. Zo krijg je mooie rustieke blokjes. Leg de kaasblokjes op de walnoten. Snijd de granaatappel doormidden. Tik met een pollepel de pitten eruit en voeg ze toe aan de weckpot. Snijd de venkel (met ook de steel en het groen) in reepjes en verdeel ze over de granaatappel. Snijd de radijsjes in reepjes en verdeel ze over de venkel. Breek de lange steeltjes van de lamsoor. Was en droog en scheur de kropslablaadjes. Doe ook de lamsoor en slablaadjes in de weckpot. Knip tenslotte de tuinkers en voeg dit als laatste toe. Sluit de pot en bewaar tot gebruik rechtop in de koelkast, zodat de dressing niet gaat werken op de andere ingrediënten.
Als je de boerensalade gaat eten, dan schud je de pot, keer je hem om op een grote schaal en hussel je de salade nog even door elkaar.
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot is een recept van
24Kitchen
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Gemarineerde kaas »
Mounirs Arabische Basics »
Lemon curd-chocoladetaart »
Wokschotel met knoflookgamba’s en makkelijke atjar »
Balansdag lunch Griekse boerensalade met feta »
Boerensalade met tomaat »
Kleine gehaktballetjes met rijst »
Gemengde boerensalade »