Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop

1
45 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schep de suiker erbij. Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Vet het taartvormpje in en bekleed met bakpapier. Druk het koekjesmengsel uit over de bodem. Maak een bodem van ongeveer een 0,5 cm hoog. Zet de bodem in de vriezer om op te stijven.
  • 2 Halveer het vanillestokje en schraap de merg eruit. Kook het sap van de citroenen met de suiker, de steranijs, de vanillemerg en het vanillestokje in tot een dikke heldere siroop. Voeg de laatste 2 minuten de basilicum toe. Zeef de siroop.
  • 3 Klop in de keukenmixer de dooiers los met de gecondenseerde melk. Giet het limoensap erbij en klop goed door. Schenk het mengsel op de taartbodem en bak de taart nog circa 7 tot 10 minuten gaar. Laat de taart afkoelen in de vriezer tot de vulling stijf is.
  • 4 Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten in de keukenmixer tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Verdeel het Italiaanse schuim over de taart. Brand het schuim af met een gasbrander.
  • 5 Serveer de taart met de siroop.

Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Turks fruit
20 min-
Bekijk recept
Citroentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeigelei met gemarineerde kiwi
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Lange vingers met citroen en anijsroom
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta salata
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met amandelen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta Peperone
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept