Kip in chocoladesaus

2
2 uur-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dag van tevoren maken!
  • 2 Stoof de kip in water en wijn, zout, peper en laurier circa 20 minuten in een gesloten braadpan.
  • 3 Haal het laurierblad eruit en zeef het vocht. Haal het vel van de kippenbouten en leg ze terug in de braadpan.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 5 Meng het vocht, de gesmolten chocolade en alle overige ingrediënten, behalve de pinda's, amandelen en rozijnen, in de keukenmachine en vermaal het tot een saus.
  • 6 Bedek de kip met de saus en laat het nog circa 45 minuten op laag vuur staan.
  • 7 Voeg de volgende dag de pinda's, amandelen en rozijnen toe, warm het gerecht voorzichtig op en serveer eventueel met zwarte bonen en rijst en zeker met een glas Pinot Noir!

Kip in chocoladesaus is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept