Kalfslapjes met salie, ham en mozzarella

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de mozzarella in dunne plakjes.
  • 2 Leg op elk kalfslapje 2 blaadjes salie en een sneetje ham. Plooi dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er kalfslapjes goudbruin in op hoog vuur.
  • 3 Leg de kalfslapjes in een ovenschaal, kruid met peper en leg op elk lapje 1 plakje mozzarella. Giet het vrijgekomen braadvocht van het vlees in een kop. Zet ongeveer 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 4 Giet ondertussen 5 cl water in de braadpan, roer de bakresten los en voeg de marsala toe, het braadvocht, de room en het bindmiddel. Roer met de garde en laat 3 min. sudderen. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig.
  • 5 Dien het vlees op met de saus. Werk af met het basilicum en serveer met verse pasta en een groene groente.

Kalfslapjes met salie, ham en mozzarella is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoof met venkel en citroen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept