Kalfskoteletten met champignons en Marsala

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en zet er een ovenschaal in, groot genoeg voor de 4 koteletten.
  • 2 Snij de champignons in plakjes en bak ze in een pan met 1 eetlepel olie en een scheutje citroensap tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  • 3 Doe ondertussen 1 klontje boter, 1 eetlepel olie en de helft van de gehakte salieblaadjes in een grote braadpan en bak er 2 koteletten aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2 andere koteletten. Laat ze in de oven nog 10 min. verder bakken.
  • 4 Giet ondertussen de Marsala in de braadpan, roer de bakresten los en laat 1 min. op hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 1 min. inkoken. Doe er dan de room en het bindmiddel bij. Roer met de garde en laat 2 min. pruttelen op zacht vuur.
  • 5 Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Serveer de kalfskoteletten met de champignonsaus en verse pasta.

Kalfskoteletten met champignons en Marsala is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met zabaglionesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met zoetzure saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskotelet met Normandische room en calvados
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept