Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 120 ºC. Snij de tomaten in de lengte in tweeën. Snij de knoflook in zeer fijne reepjes. Leg de halve tomaten in een ovenschotel. Bestrooi met zout, peper en suiker, bestrook met reepjes knoflook en overgiet met olijfolie. Zet 2 uur in de oven.
  • 2 Haal de kalfskoteletten uit de koelkast.
  • 3 Snij de venkelbollen in dikke schijven. Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en schik ze erin in één laag. Voeg zout en peper toe. Laat ze afgedekt stoven op een zacht vuurtje. Zet het vuur hoger en laat ze lichtjes kleuren. Voeg de pastis toe en laat 3 minuten stoven. Haal van het vuur en houd warm.
  • 4 Voeg peper en zout toe aan de kalfskoteletten. Verwarm de boter en twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Bruin de kalfskoteletten 3 minuten aan elke kant op een hoog vuur en draai ze één keer om. Zet het vuur lager en laat nog 6 minuten bakken, draai ze één keer om en overgiet regelmatig met het bakvocht. Leg ze opzij en laat ze 8 minuten rusten alvorens ze te serveren.
  • 5 Leg op een bord. Dresseer de kalfskoteletten met de gekonfijte groenten.

Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met zoetzure saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskotelet met Normandische room en calvados
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met champignons en Marsala
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept