Gegratineerd witloof

4
1 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gaar de hele witloofstronken op je eigen manier (in kokend water, in de microgolfoven, stomen of stoven). Leg ze met de punten naar beneden in een groot vergiet en laat ze uitlekken.
  • 2 Bereid ondertussen de bechamelsaus: laat de boter in een steelpan smelten en bestrooi met bloem. Roer 1 min., voeg dan geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk toe, roer tot een gladde saus. Laat 5 min. op heel zacht vuur sudderen. Voeg zout, peper en een mespunt nootmuskaat toe.
  • 3 Verwarm de oven op th. 6 – 180°C.
  • 4 Wikkel elke witloofstronk in een snede ham en leg ze naast elkaar in een grote ovenschotel. Overgiet ze met de saus en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • 5 Laat 25 min. gratineren in de oven.
  • 6 Serveer warm met aardappelpuree.

Gegratineerd witloof is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep met gegratineerd groentestokbrood
23 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof uit de oven
30 min-
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept