Konijn met kersen

4
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en de boter in een sauteuse en bak er de stukken konijn aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg peper en zout toe, neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
  • 2 Fruit in dezelfde pan de zilveruitjes gedurende 2 min op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij. Meng goed, voeg dan 20 cl van de siroop uit de bokaal van de kersen toe. Leg de stukken konijn terug in de pan, voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat 40 min. sudderen. Draai de stukken na 20 min. om.
  • 3 Voeg de kersen toe en laat nog 5 min. sudderen. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig.
  • 4 Serveer goed warm met knolselderpuree.

Konijn met kersen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept