Kip met olijven

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de onderbouten aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem ze eruit en fruit de gehakte ui in dezelfde pan gedurende 5 min. op zacht vuur.
  • 2 Voeg het geperste lookteentje toe en de gehakte rozemarijn, roer 2 min., doe er dan de tomaten en de witte wijn bij. Leg de onderbouten in de saus en laat ze 30 min. op zacht vuur sudderen, draai ze halverwege de kooktijd om.
  • 3 Voeg de uitgelekte olijven toe en laat nog 5 min. sudderen.
  • 4 Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met gehakt basilicum en serveer warm met pasta, rijst of in de oven gebakken aardappelen.

Kip met olijven is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept