Lamsstoofpot met kweeperen
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
1 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
2 kweeperen
1 citroen
1 grote ui
1 teentje knoflook
650 g lamsbout het been apart
2 eetlepels olijfolie
60 g amandelen
1 kaneelstokje
1 bosje saffraandraadjes
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijnpoeder
0.25 theelepel cayennepeper
0.5 bosje platte peterselie
Bereiding
Snijd de kweeperen in twee. Pel ze en verwijder de kern. Snij de halve kweeperen in vier. Wrijf ze in met citroen zodat ze niet bruin worden.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snij het lamsvlees in grote stukken. Voeg zout toe en stoof ze aan in een stoofpot op en hoog vuur in olijfolie. Haal de stukken vlees eruit. Voeg de ui en de knoflook toe en laat 5 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de amandelen toe en laat nog eens 5 minuten stoven. Voeg de kruiden, het vlees en de kweeperen toe samen met 30 cl water. Dek af en zet 1,5 u in de oven.
Serveer in een bord het stoofpotje bestrooid met fijngehakte platte peterselie.
Lamsstoofpot met kweeperen is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kweeperen Brood »
Kweeperen Op Cognac »
Tahine Van Lamsvlees Met Kweeperen »
Tajine Met Lamsvlees En Kweeperen »
Lamsstoofpot »
Lamsstoofpot met bospeentjes »
Tanjia Marrakchi (lamsstoofpot met citroen) »
Lamsstoofpot Met Aardappelen »