Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de calamarissen in tweeën, in de lengte. Verwijder de resten van het inwendige vlies. Snij de buitenwand voorzichtig in stukken. Bereid een marinade met de knoflook (in tweeën gesneden), de saffraan, het citroensap, de piment d’Espelette, zout en 2 soeplepels olijfolie. Laat gedurende 30 minuten marineren.
  • 2 Hak de kruiden. Maak een vinaigrette met 2 soeplepels olijfolie, de ciderazijn, de mosterd, zout en peper. Stoom de aardappelen. Schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snij ze in de lengte in tweeën. Doe de kruiden en de vinaigrette op de aardappelen. Meng goed.
  • 3 Bak de calamarissen op de grill gedurende enkele minuten en draai ze één keer om.
  • 4 Op het bord: verspreid de aardappelsalade en leg er een calamaris op.

Salade van ’cornes de gatte’-aardappel met kruiden en gegrilde calamaris is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Met kruiden gemarineerde calamaris
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van farfalle met calamaris, mosselen en tijgergarnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde calamaris met lookmayonaise
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Minibrochettes van het land en uit de zee
10 min Snack
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept