Tatin van ananas met gezouten boter

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C) en plaats er een grote springvorm in.
  • 2 Doe de suiker en 2 eetlepels water in een steelpan en laat inkoken tot een lichte karamel. Bedek er de bodem en de randen van de vorm mee.
  • 3 Schil de ananas, verwijder het harde middenstuk en snijd in stukken. Leg ze op de bodem van de vorm zonder de randen aan te raken. Bestrooi met kleine stukjes boter en bedek met het deeg. Druk de zijkanten van het deeg naar binnen in de vorm.
  • 4 Laat 30 min. bakken in de oven. Laat 10 min. rusten. Ontvorm de taart op een rooster met een bord onder. Dien op met een bolletje vanille-ijs of zure room.

Tatin van ananas met gezouten boter is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept