Scholfilet in 't groen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten fijn en zet opzij.
  • 2 Spoel de waterkers, verwijder het dikste deel van de takjes en doe de rest in de beker van de mixer. Voeg de room toe, de dragon, de munt, de salie, de rozemarijnnaaldjes en de afgeriste tijmblaadjes. Mix tot een homogene saus.
  • 3 Snij de scholfilets in de lengte in twee, snij het centrale deel weg om alle graten te verwijderen. Kruid ze met peper en zout, plooi ze in twee, rol ze in de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Verwarm de boter en de olie in een pan en bak er de filets goudbruin in op vrij hoog vuur. Draai ze om, verlaag het vuur en laat ze nog ongeveer 5 min. bakken (afhankelijk van de dikte).
  • 4 Leg de visfilets op een bord en doe de sjalotten in de pan. Fruit ze 2 min. op zacht vuur, giet er dan de witte wijn bij en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Voeg de room met de kruiden toe en laat 5 min. op heel zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Leg de vis in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Dien meteen op met gekookte aardappelen en wortelen.

Scholfilet in 't groen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept