Spaghetti met geroosterde groenten en ricotta
2
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
fleur de sel, zwarte peper van de molen
2 takjes rozemarijn
5 eetlepels olijfolie
1 rode paprika
1 gele paprika
500 g kerstomaatjes (kleuren naar keuze)
2 takjes tijm
3 teentjes knoflook
250 g ricotta
400 (volkoren)spaghetti
Bereiding
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Bekleed de ovenplaat eerst met aluminiumfolie en vervolgens met een vel bakpapier.
Snij de aubergine en de courgette in halve schijfjes. Halveer de kerstomaten. Snij de paprika’s in reepjes. Leg alles op de ovenplaat, voeg de olijfolie toe, zout, peper en de gepelde, maar hele lookteentjes. Meng goed, voeg dan de hele rozemarijntakjes toe en laat 30 min. in de oven bakken, meng de groenten regelmatig goed door elkaar.
Laat de spaghetti beetgaar koken.
Schep de groenten in een warme schotel, voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de spaghetti en voeg op elk bord een flinke lepel ricotta toe.
Spaghetti met geroosterde groenten en ricotta is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta »
Kipfilet & munt-citroenricotta »
Paddenstoelentaart met spek »
Pasticcio met drie kazen en broccoli »
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook »
Spaghetti met walnotenpesto »
Spaghetti met geroosterde tomaten »
Romige tomaat-basilicumpasta »