Rijstsalade met kip en meloen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm het water in een steelpan. Strooi de rijst in het kokende water, dek af en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
  • 2 Verwarm ondertussen 1 eetlepel olie in een braadpan en bak er de kippenhaasjes goudbruin in. Voeg peper en zout toe.
  • 3 Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit, doe dit boven een grote kom (om het sap op te vangen). Snij de partjes in kleine stukken, giet het vrijgekomen sap bij in de kom. Voeg de azijn toe, peper, zout, de mosterd en 5 eetlepels olie, meng met de garde. Voeg de sinaasappelstukjes toe en het in blokjes gesneden vruchtvlees van de meloen (250 g nettogewicht).
  • 4 Giet de gare rijst af, spoel goed onder koud water. Snij de kippenhaasjes in plakjes en snipper de lente-uitjes fijn. Doe alles bij in de kom en meng goed.
  • 5 Serveer koel.

Rijstsalade met kip en meloen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept