Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de uien fijn. Doe 3 eetlepels olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtjes bruin gebakken zijn.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen in fijne plakjes.
  • 3 Verspreid ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Overgiet met de bouillon (alle ingrediënten moeten ondergedompeld zijn).
  • 4 Leg de kippenbouten, met de velkant naar onder, in een ovenschaal. Overgiet met de witte wijn, kruid met peper en zout en voeg de hele, gepelde knoflookteentjes toe.
  • 5 Zet de 2 schotels gelijktijdig in de oven en laat 45 min. bakken (draai de kippenbouten halverwege de baktijd om).
  • 6 Serveer warm met een salade of sperziebonen.

Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelschijfjes boulangère uit de oven
90 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haring a la Boulangere
Bekijk recept
Epaule D'Agneau Boulangere
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
LAMSBOUT BOULANGERE
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept