Kerstkoekjes

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de malse boter, de rietsuiker, het ei, de bloem, het vanillepoeder (of kaneel) en het zout tot een soepele deegbol. Wikkel deze in vershoudfolie en laat minstens 30 min rusten in de koelkast.
  • 2 Rol het deeg met de deegrol tot 3 mm dikte uit op een bebloemd werkblad. Steek vormpjes uit met koekjesvormen of snijd met een mesje langs kartonnen sjabloontjes. Maak een gaatje bovenaan in de koekjes om later een lintje door te steken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de koekjes op een bakplaat (bijv. voor patisserie) dat je bedekt met bakpapier.
  • 4 Bak de koekjes 10 à 12 minuten en laat ze daarna op een taartrooster afkoelen.
  • 5 Verstuif wat bloemsuiker op het werkblad en rol hierop de gekleurde suikerpasta uit. Snij vormpjes uit op maat en plak ze met cupcake vanilletopping op de koekjes.
  • 6 Gebruik ook wat vanille cupcake topping om de koekjes met zilveren suikerparels af te werken. Hang je creaties in de boom met een mooi lintje of koordje. Wow!

Kerstkoekjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Feestelijke kerstkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde kransjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerstkoekjes
60 min
Bekijk recept

Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Feestelijke kerstkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde kransjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerstkoekjes
60 min
Bekijk recept