Kaviaar van aubergines

4
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Verwijder de takjes van de tijm en de rozemarijn, pel en hak het teentje knoflook fijn.
  • 3 Snijd de aubergines in 2, maak er ruitvormige inkepingen in en besprenkel ze royaal met olijfolie. Strooi er de knoflook en de fijngehakte tijm en rozemarijn over en zet ze 1 u in de oven.
  • 4 Haal het vlees van de aubergines eruit met een lepel. Laat het afkoelen en hak het grofweg met een vork of met behulp van een blender. Meng deze kaviaar van aubergines met de geschilde en in fijne blokjes gesneden tomaat, het citroensap en de fijngehakte peterselie. Geniet van de aroma’s die vrijkomen. Kruid met peper en zout. Zet weg op een koude plaats.

Kaviaar van aubergines is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kaviaar van bospaddenstoelen
10 min Snack
Bekijk recept
Blini's met avocadoroom en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zalm met aubergine “kaviaar”
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept