Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyulis

4
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Pocheer de kip in gezouten kokend water gedurende 10 min. Haal uit het water, laat uitlekken en leg in een ovenschotel.
  • 3 Steek het kruidentuiltje in de holte van de kip. Wrijf de kip volledig in met 30 g boter. Kruid. Giet 10 cl water in de schaal. Zet 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 190°C en laat nog 45 min verder bakken. Bevochtig regelmatig de kip met het braadvocht en draai de kip tijdens het bakken.
  • 4 Hak ondertussen de sjalot fijn. Laat rustig bakken in 20 g boter. Bevochtig met de Banyuls, laat eventjes opkoken. Temper het vuur en giet er de gevogeltefond bij. Laat de saus reduceren tot 2/
  • 3 Voeg er de fijngehakte chocolade aan toe en laat smelten. Meng 35 g boter en 20 g bloem. Voeg deze mengeling beetje bij beetje al kloppend aan de saus toe.
  • 5 Kruid met de 5 pepers. Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat gevogeltefond toe. Dek af en houd warm.
  • 6 Serveer de gebraden kip met de chocoladesaus en een feestelijke puree.

Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyulis is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept